Az éjszakai karbantartás szépségei

amikor a lekapcsolt megszakító többet nem kel életre

Megrendelőnknél a hálózat analizálása és a tervezés után egy új fázisjavító berendezést építettünk be egy elhanyagolt, régi elosztóba, amelyhez teljes feszültségmentesítésre volt szükség. A megszakító már a lekapcsoláskor sem kapcsolt megfelelően, de akkor még sikeresen lekapcsolt. A munka közben a gyárban egyre inkább várták, hogy újra feszültség alatt legyen a rendszer, hiszen a termelés közben állt. A megajánlott munka végeztével a visszakapcsolás nem sikerült a nem karbantartott, hibás megszakító miatt. Bár a megrendelt munkát elvégeztük, a megszakító helyszíni gyorsajvításával sikerült a vissazakapcsolás, csupán egy óra késedelemmel.

Természetesen ajánlatot tettünk a hibás berendezés mihamarabbi cseréjére, mert így nem biztosítható a folyamatos üzem, illetve egy zárlat esetén a munkaerő biztonsága!

Gazdasági szemlélettel nézve, egy óra gyártás kimaradás nagyjából fedezi a megszakító költségét. Amennyiben máskor hibásodik meg a berendezés, a veszteség a többszöröse lesz a cserére és karbantartásra fordítandó összegnek.

Ne feledje, az okos ember más kárán tanul! Rendeljen szakszerű karbantartást, és minőségi szerelést a Mérőszer Kft.-től, hogy nyugodtan aludhasson!